Jopa 100 metriä lentävä limupulloraketti

01052009054

Nimimerkkiä Sande käyttävä rakentelija on askarrellut simppelin, omien sanojensa mukaan jopa 100 metriä lentävän muumilimupulloraketin. Tässä rakentelijan itsensä kuvaus projektista:

”yksinkertainen raketti joka lentää parhaimmillaan 100 metriä.

Tarvikkeet löytyvät varmasti joka kodista: vanha pyörän sisäkumi, kontaktiliimaa, pumppu ja limsapullo jos haluat päästä helpolla käytä muumilimpparipulloa, on nimittäin tiivistetyin. Sitten poraat limsapullonkorkkiin reiän (mun poranterissä oli koko 8 ) leikkaat venttiilin irti pyöränsisäkumista, mutta jätä sen ympärille hieman kumia, että on tarpeeksi tiivis. kieritä venttiili reiästä läpi ja laita hieman kontaktiliimaa väliin ja jos/kun ilmenee vuotokohtia paikkaa ne kontaktiliimalla. Kun liima on kuivunut, laita pullon sisälle 1/3 vettä sitten aseta pumppu kiinni venttiiliin ja pumppaa 2/3 ilmaa. Aseta pullo taivaalle päin ja kun irrotat pumpun venttiilistä singahtaa pullo taivaalle!”

Ja varovaisuutta sitten, mikäli alatte itse vastaavia vääntämään!

Kategoria(t): Kierrätys, Lelut, Sekalaiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

35 vastausta kohteessa Jopa 100 metriä lentävä limupulloraketti

 1. Insnöör sanoo:

  ei sinäänsä mikään uus juttu. Tehtiin joskus koulun käsitöissä tommonen, mutta siinä oli siivekkeet pullo kaulassa, pullon suu oli alas päin.

 2. sande sanoo:

  niin pulloonhan olisi voinut tehä hienouksiakin mutta en ole vielä ”ehtinyt

 3. pelle peloton sanoo:

  Video ois kiva

 4. jaska69 sanoo:

  mä oon tehny joskus sellasen et oli sellane vaijerista tehty rata tollaselle ja 2 litran pehmee limsapullo ja kylhän se nopiaa siin kulki : D

 5. joo sanoo:

  Täähän on ihan kiva 🙂

  (Minkä ihmeen takia samanlainen kommenttini poistettiin????)

 6. Joo: Kommentit, joiden sisältö on syvyydeltään luokkaa ”ihan kiva”, ”ihan huono”, tai vaikkapa pelkkä hymiö eivät oikein tuo mitään uutta juttuun, eivätkä tämän vuoksi valitettavasti ole muillekaan kiinnostavaa luettavaa. Tämän vuoksi minimalistinen kommenttisi saattaa joutua poistoon.

  Sen sijaan jos kuvailet mileipidettäsi muutamalla kokonaisella lauseella asialliseen sävyyn (miksi idea on mielestäsi kiva, tai miksi ei) niin lupaan, että kommenttehisi ei kosketa.

 7. - sanoo:

  Taitaa kyseessä kuitenkin olla vesiraketti.

 8. mikael sanoo:

  Tein ite tollasen mut ei toiminu.:( Tein 1.5 l mountain deviin. Laitoin 1/3 vettä ja laitoin venttiilin supervahvalla epoksilla kiinni ja laitoin kierteetki sillä ja kun pumppasin ei sihissy yhtään. Ja pumppasin nii kauan kunnes ei enää menny. kun avasin mpumpun venttiilin vesi vaa suihkus siitä ja kun vedin sen kokionaan irti mulla oli kädessä vaan pullo jonka päästä suihkus 3 metrin päähän vettä. Osaatko sanoa mikä oli vikana?

 9. Nimetön sanoo:

  Täähän on hauska idea! Kerrankin helpostitehtävä ja simppeli idea.
  Painunkin tästä alakertaan tekemään.

 10. Mixeli sanoo:

  Hieno idea sinänsä, itsekkin olen joskus kokeillut, mutta pientä närää kuitenkin,
  ”mukaan jopa 100 metriä lentävän muumilimupulloraketin.”
  On mahdollista päästä tuohon tavoiteltuun sataan metriin, tosin ei todellakaan näillä resursseilla, jotka kyseenomaisessa kuvassa ovat käytössä. Ainakin minusta tämä tällöin johtaa harhaan, varsinkin uutta ideanikkaria, joka sitä suunnittelee kokeilevansa.

 11. Nimetön sanoo:

  Tein, kokeilin; ei toimi!

 12. joo sanoo:

  Mistä tuo paine (vesi) sitten purkautuu? Eikös venttiili ole suunniteltu pitämään painetta?

 13. kiinostavaa sanoo:

  Pitääpä kokeilla… Onko toi venttiili ns. pyörän, vai auton venttiili?

 14. Sami Lappalainen sanoo:

  Mielestäni tuohon pitää olla tubeles, eli ns. ”auton” venttiili, josta on venttiilimeisselillä poistettu itse piikki eli venttiili, eli kun pumpun irrottaa, niin kaikki ilmat tulee ulos ja pullo singahtaa taivaalle.

 15. Nimetön sanoo:

  itsellä oli joskus ohjeet jossa korkki oli tehty korkki puusta, ja siihen sitte laitettiin polkypyörän ventiili. kun paine kasvoi tarpeeksi suureksi korkki lähti irti ja pullo lähti vinhaavauhtia ylöspäin

 16. sande sanoo:

  selvennystä: eli kokeilkaa eri vesimääriä eri pulloille todennäköisesti vikaan meni mikaelilla veden ja paineen suhde. itse käytän pyörän venttiiliä josta olen ottanut kaikki jutskat pois elikkä pelkkä rautanen kuten kuvista näkyy.Nyt jonkin ajajn päästä on se liima mennyt metikkööön eliikkä vaihoin semmoseen kalliiseen ja pitävänpään liimaan ja taas toimii ! niin ja siis kun mä käännän tosta mustasta vivusta niin se painer purkautuu laukaisutelineenä käytän vaan semmosia rauta tankoja joitten varaan olen tuon raketin laittanut. kyllä se siitä lentää

 17. cafe sanoo:

  paljoko tommonen pumppu maksaa kas kun entinen meni rikki :C

 18. sande sanoo:

  no tommonen pumppu maksaa max 20 e

 19. Henkka sanoo:

  Kaveri kerra teki vähä samalla lailla, pisti vaan kunnon paineilmakompuralla ilmaa pulloon, lensi about 20m korkeuteen.

 20. Itsekin kokeillut sanoo:

  Juu, Itsekin tein vastaavan aikoinani. Käytin puutarhaletkua, jonka toiseen päähän laitoin venttiilin, ja toiseen päähän puutarhaletkun liittimen naaraspään. Kytkin pulloon puutarhaletkun urospään ja veden sai lisättyä helposti, kun laittoi täyttöpaikkaan sopivanlaisen systeemin. Laukaiseminen onnistuu vain vetämällä siitä naaraspäässä olevasta irroituslenkistä. Jokainen puutarhaletkun nähnyt tietää.

 21. sande sanoo:

  Kokeilin tuolla paljon puhutulla ”auton venttiilillä” ja toimii ihan yhtä hyvin ( ehkei jopa paremmin) ja tässä tapauksessa ei tälle tule hintaa kuin 70 cnt riippuen pullosta, sillä tuo auton venttiili piikittömänä maksaa nesteellä 50 cnt

 22. Avaricè sanoo:

  kokeilkaas viinipullon korkkia, ite tehny joskus sellasel. huonona puolena on tietty et korkki murenee ajanmyötä reikien vuoksi.

 23. Päivitysilmoitus: Limupulloraketti V2 - Hilavitkutin.com Ideablogi

 24. sande sanoo:

  Hieman vielä tarkentaakseni, tuo sadan metrin pamaus on ammuttu koulun kentältä jossa on erittäin paljon tilaa. Ja se on ammuttu semmosen pienen nyppylän päältä ja kyllä se lentää lentää 100 metriä pituutta!
  Jos ette usko tulkaa vaikka kokeilemaan!

 25. jaska69 sanoo:

  kyl ton saa helpoiten toimiin niin et tekee korkkii vaa n 2mm reiön ja laittaa kompressorista ilmapillin siihe ja laittaa 1/3 osaa vettä ja sit 45 astee kulmaaa ja laittaa nii paljo ilmaa et se lähtee itestää ja lentää yliki sata metrii

 26. Jonscu sanoo:

  Mukava tehdä isosta limupullosta(tosiaan pitää olla limskaa viellä sisällä) siivekkeillä. Se 1/3 mahollisimman hiilihappopitosta limskaa ja sitte vaa pumppaamaan ilmaa, lähtee niiku tykin suusta ku se limska alkaa kuplia.

 27. Asd sanoo:

  Itellä tollanen räjähti kun pelkkää ilmaa oli laitettu kompuralla sisää pullonkorkkiin poratusta reiästä, tosin se oli joku 2l lidlipullo..

 28. 100m haaveissa sanoo:

  Mielenkiinnosta kysyn, että miten sait ko. laitoksen pysymään vakaassa lennossa tuollaisella suuttimella? Kuvissa sinulla näyttää tuo kaikelta muulta paitsi suoralta. Minulla se on mielestäni jopa kohtuu suorassa ja keskellä korkkia mutta pullo pyörii aina iloista kuperkeikkaa tai lentää minne sattuu.

 29. sande sanoo:

  No näyttää miltä näytää mutta suoraan lentää!

 30. Henkka sanoo:

  Mulla menee kyllä kymmenisen metriä ihan maata pitkin. Tottahaa se venttiilineula pitää ruuvata iha ekaks irti, muuten tulee vaa tyhjänpäivänen painesäiliö. Onko kukaan kokeillu paljo noi lidl-pullot kestää paineita?

 31. Leinonen sanoo:

  uudetkin muovipullot kestävät omien kokemusten perusteella 10bar paineen, helposti. Eriasia on että kannattaako sellaista sitten alkaa hiplaamaan, mutta kestää kuitenkin. Vanhat pullot vielä paremmin, luulisin. Eli siis olen ITSE sen kunnon kompuralla kokeillut.

  Kuitenkin, jollakin pyörän pumpulla on ihan turha kuvitellä räjäyttävänsä mitään muovipulloa, saa olla ihan huoletta.

  Silti, en suosittele mennä koskemaan muovipulloon jossa 10bar paine, ja jos joku saa itelleen vahinkoa aikaiseksi, niin minua turha tulla syyttämään, en ota mitään vastuuta, omalla vastuulla.

 32. sande sanoo:

  MInäkään en tosiaan vastuuta ota jos tuolla itsenne satutatte!

 33. Mige sanoo:

  Kannattaa kokeilla korkin siaan kartiolla jossa on samaantapaan kuin tässä autonrenaan venttiili. kartio kannattaa kiinnittää sopivaan alustaan tähtäämisen helpottamiseksi.
  Säästytään suuremmilta vahingoilta (ehkä)

  Sopivan kireä sovitus ja 1,5 l pulloon 2/3 vettä ja kompuralla 6-10 bar painetta, voin sanoa 100 m on vasta lämmittelyä 😀

  Niin eli se siitä turvallisuudesta.. 😛

 34. Kesällä sanoo:

  tein saman laisen ongelma oli lentoradassa raketti lesnsi 4s kierrellen mutta ei suoraan.

 35. Ardz sanoo:

  Itse teen juuri vastaavaa, mutta laukaisulaite on tehty puutarhaletkujärjestelmän pikalukitusliittimestä. Liimaan toisen liittimen limupulloon ja toiseen liittimeen laitan venttiilin. Laukaisu vain vetämällä lukituksesta ja pullo lentää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.