USB-kahvinjäähdytin

kahvi_tuuletin

Rakentelija nimeltään Oskari Moisio on kyllästynyt liian kuuman kahvin jäähtymisen odotteluun. Ratkaisuksi on syntynyt tuulettimella kahvin viileäksi puhaltava, USB-kahvinjäähdytin. Näin oskari itse kertoo projektistaan:

olen kehitellyt erään pienen USB-gadgetin ratkaisemaan erittäin
rasittavaa ongelmaa; nimittäin kahvin liiallista kuumuutta.

Kun tuo Moccamaster keittää niin kuumaa kahvia ettei sitä voi juoda ilman
joko kauheaa vatkaamista ja puhaltamista tai esim ulos tai jääkaappiin
laittamista. itse ainakin haluan yleensä siemaista sumppini koneen
äärellä, joten juuri sopiva keino siihen on tämä: USB Kahvin viilennin.

Viritelmä on rakennettu pääosin puusta ja tietokoneen tuulettimesta,
virtaa antaa tietokoneen USB-portti. Myös on/off kytkin löytyy

Kategoria(t): Askartelu, ruoanlaitto, Tietokoneet Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

26 vastausta kohteessa USB-kahvinjäähdytin

 1. sombody stole my name... sanoo:

  hyödyllinen aamuisin kun on kiire tai kun on töissä

 2. sande sanoo:

  Näitä viilennys kuumennus juttuja on jo täällä esitelty että jotain uuttta kiitos!! Idea tietysti ihan järkevä mutta ei oikeastaan uusi. Mutta tuosta koristelusta ja ”paketoinnista” plussat!

 3. E sanoo:

  Loistavaa ideointia! Kehitysehdotus: Liimaa kaksi jäähdytinsiiliä päällekkäin, kiinnitä päällimmäiseen puhallin ja kiinnitä kokonaisuus vertikaalisesti säädeltävissä olevaan kehikkoon, jolloin voit upottaa alemman siilin kuumaan kahviin -> lämpö johtuu ylempään tuuletettuun siiliin.

  Tommosen vois melkein rakentaa itsekin 😀

 4. Raiz sanoo:

  Hilavitkuttimettomana niksinä vois keittää liian vahvaa kahvia ja heittää sinne jääpaloja, jotka sulaessaan sekä viilentää että laimentaa sopivaksi. Luulis toimivan, mutta itse pitäydyn maitojäähdytyksessä 🙂

 5. - sanoo:

  Hieno jatkokehitys olisi, että kuvassa olevan levyn alla olisi kytkin, joka kytkisi tuulettimen päälle, kun kupin laittaa levylle ja tietysti päinvastoin.

 6. Henkka sanoo:

  vielä semmonenki namiska, mikä sammuttais tuulettimen ku kaffi on tarpeeks viileetä

 7. --- sanoo:

  mikä idea on jäähdyttää kahvi? olisi ollut parempi keksintö jos se olisi pitänyt sen lämpimänä.

 8. Wigge sanoo:

  ”mikä idea on jäähdyttää kahvi?”

  Voit näin kokeeksi heittää litran kiehuvaa vettä naamallesi.

  Totta että näitä jäähdytyslämmitysvitkuttimia on monia, mutta tämä on ylivoimaisesti sieltä nätimmästä päästä 🙂

 9. Pihvinkääntäjä sanoo:

  Kahvin voi kaataa kylmällä hellanlevyllä olevaan kattilaan, jossa sitä huljutetaan hetki ennen kuppiin kaatamista. Homma hoituu alle minuutissa.

 10. Myyjämies sanoo:

  ”Kahvin voi kaataa kylmällä hellanlevyllä olevaan kattilaan, jossa sitä huljutetaan hetki ennen kuppiin kaatamista. Homma hoituu alle minuutissa.”

  Juujuu, mutta sitten on vielä kattilan peseminen.

 11. Make sanoo:

  Jos sattuu löytyy samanlainen tuuletin ton nykysen alle sillain että se ylempi tuuletin pyöritäää alempaa ja tuotaa virtaa ylempään. Kannattaa muistaa lisätä diodit väleihin.

  En kyl tiedä meniskö siinä liikaa jäähdytystehoa. Mut ainakaan tuu ilmoitusta ”Keskiportissa ylijänitepiikki.” 😀

 12. Juippi sanoo:

  Ostetaan satasen kahvinkeitin, että saadaan kahvista sata asteista. Sitten nähdään suunnaton vaiva, että saadaan kahvi jäähdytettyä…. Jokainen tyylillään, mutta itse olen todennut helpommaksi ja halvemmaksi vaihtoehdoksi ostaa Phillipsin parinkympin kahvinkeittimen ja laittaa maitoa sekaan, jolloin kahvi on vastakeitettynä sopivanlämpöistä 😀

 13. dude sanoo:

  ^Niillä parinkympin keittimillä juotua kahvia ei juo kuin masokisti. Se nimenomaan pitää olla hyvin kuumaa se vesi jotta se uuttaa poroista kaikki maut mukaan.

  Ja liian vahva kahvi+vettä laimentamaan ei myöskään toimi. Siit syntyy kitkerä ja laihaa kahvia.

  Ratkaisu hätähousuille: Pidä paria posliinista kahvikuppia pakastimessa. Kuuma kahvi kuppiin, pari pyöräytystä ja kahvi on juontilämpöistä. Voit marssia suoraan sen rakkaan koneen äärelle 😀

  Itse nimenomaan istun rauhassa kahvia tuoksutellen ja rauhoitun hetkeksi keskellä kiireistä päivää, vaikka myönnän toki että joskus olisi ollut jääkylmstä kupista hyötyä. Kukin tyylillään…

 14. Kahvin keittäjä sanoo:

  Ihmiset ketkä kommentoivat että osta halvempi kahvinkeitin eivät taida tietää yhtään mitään mikä on Moccamasterin toimintaperjaatesta.

  Jotta kahvista tulisi mahdollisimman hyvän makuista on se suodatettava hyvin tarkalleen oikean lämpöisessä vedellä ja ko.tuotemerkin keittimet sen osaavat. Tokihan se on varsin kuumaa suodatuksen jälkeen mutta maku onkin sitten aivan muutakuin noilla parin kympin market keittimillä keitetty kahvi.

  Moccamasterin omistajat, muistakaan pestä pannu ja kaikki suodatin tarvikkeen astianpesuaineella jokaisen keittämisen jälkeen. ”Toki myös market keittimien omistajien kannattaa”. Kahvissa on niin paljos ns.rasvaa joka jää pannuun ja jos samalla pannulla kaataa kahvit keittimeen alkaa rasva palaa vastuksiin ja hyvänkin keittimen saa tuollalailla pilalle.

  T. 21 vuotta moccamasterin kahvia juonnut sekä niitä välillä jopa muutaman vuoden myynneenä, en kylläkään enää myy.

 15. annu sanoo:

  Ihan kätevä idea. Meilläkin kärsitään välillä tuosta liian kuuman kahvin ongelmasta. Ratkaisu = laita kolme 10 pennistä (kyllä, pennistä) kahvipannun ja alavastuksen väliin, niin se ei niin kärvenny. Ja jos haluaa vieläkin viileempää, niin laita sinne kolme 5 senttistä pitämään sitä pannua vähän irti siitä alavastuksesta.

 16. GGWH sanoo:

  Kyllä kahvia juodessa on yleensä aina sen verran aikaa että hyvin ehtii odotella sen jäähtymistä ihan sellaisenaankin.

 17. Tomppa sanoo:

  Helppo tehdä

 18. Sakke sanoo:

  Jäähdyttääkös tuo vain USB-kahvia? 😀 No juu, aika hieno idea ja toteutus simppelin yksinkertainen!

 19. vee sanoo:

  Joskus itekki jäähdytelly kaikkea 9v patterilla ja 80mmx80mm kotelotuulettimella hyvin toiminu.

 20. No Lifes For Ever sanoo:

  Peltier-elementti kehiin!

 21. Mikko sanoo:

  Miksi ylipäätänsä keittää kahvia jos se pitää jäähdyttää. Jäähtyyhän se itsestään. Tai jos on hoppu niin juo murukahvia ja älä anna vedenkeittimen kiehuttaa vettä… tai laita kylmää maitoa joukkoon. Voi voi kun on turhan keksintö.

 22. Oskari Moisio sanoo:

  Kiitos kommenteista,

  Ensinnäkin en voi sietää kahvin seassa maitoa, toisekseen hörpiskelen kahvin melkein aina tietokoneen ääressä, kiireessä. Lisäksi tätä menetelmää käyttäessä ei sotkeennu mikään muu kuin kahvikuppi ( viitaten ”kattila” jäähdytykseen)

  ”Peltier-elementti kehiin!”
  Miksi? Mielestäni se jäähtyy parhaiten ja halvimmin vain puhaltamalla ilmaa siihen, niin kuin muutenkin tekisi ilman tätä vehjettä.

  T:Oskari

 23. Espesso Master sanoo:

  Mielenkiintoista keskustelua kahvista ja kahvin ”keittämisestä” yleensä ja monestikin suomessa oleva ja saatava kahvi on jo paahdettu miksi siis sitä enään keittämään mutta joo asiaan kahvi pitää olla kuumaa kuppiin valuessaa jotta se nostattaa kahvin oman ”öljyn” pintaan jolloin maku ja aromit ovat parhaillaan.. Itse käytän espresso konetta jota myös maahantuon se ei keitä vettä vaan höyrystää veden kahvi podin lävitse 6bar paineella jolloin valmis tuore kahvi on sopivan lämpöistä kuppiin valuessaan.. ja siihen vielä lämmin maitovaahto päälle niin avot.. pesee kyllä aina niin kehutut Mocca masterit.. Jää kahvit ja jäähdytetyt kahvithan ovat sit omat juomansa erikseen..

 24. juubelinpasi sanoo:

  niinniii juu juu varmaa joo! älä selitä siinä espresso man!! kyl se mokka master voittaa sen sata – nolla! ja kahvin pitää olla nii kuumaa et sitä just ja just pystyy nielee eikö juu?

 25. Zanuha sanoo:

  Nyt sonnat hiljaa, tykkää mistä kahvista tykkäät, älä ala tappelemaan netissä mikä on parempi.

 26. pena sanoo:

  vittu. juokaa es

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.