Tee-se-itse HDD pöytäkello

HDD 008.NEF

Näin helposti muuntuu vanha kovalevy koreaksi pöytäkelloksi. Projektin takana tällä kertaa Keijo ”Barambas” Nieminen, joka itse kertoo projketistaan seuraavaa:

”Vanha tietokoneen kovalevy on helppo purkaa osiksi, ja jo sokeakin löytää siitä kellotaulua muistuttavan pohjan. Vaikeinta oli purkaa napakeskiö eli moottori osiksi, sillä se sisälsi yllättävän paljon teräslaakereita. Muuten projekti kesti ”vain” noin pari tuntia pelkkine töineen. Kellokoneisto hintaan 10€ ja epoksi liima 5€ jolle löytyy myöhempääkin käyttöä.”

Kategoria(t): Askartelu, Koti ja sisustus Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

15 vastausta kohteessa Tee-se-itse HDD pöytäkello

 1. Tuure sanoo:

  Tajuttoman tyylikäs! Vielä hienompi olisi, jos viisareina olisi kovalevyn lukupäät. 🙂

  Ja ehkäpä vielä eri kovalevyistä, niin että säilyy pohjalla oleva kovo ”kokonaisena”

 2. Nimetön sanoo:

  Sitten kun toimisi viellä kovalevynä 🙂 Ehkä vähän liian epätarkka
  minulle.

 3. sande sanoo:

  Ajattelin juuri tuota samaa mitä tuure tuossa yllä kertoo. Hieno, tietokoneesta sitten vaan kovalevyä repimään.. XD

 4. Barambas sanoo:

  Moi!
  Nurkasta löytyi vanhoja kotikoneita, ja päätin purkaa niitä osiksi. Olisiko ollut joku Pentium III @ 335MHz, josta tuon kovalevyn tuki on kyhätty. Mutta kovalevy, johon istutin kellon on muistaakseni Samsungin 32Gb ikivanha takuunsa menettänyt, kaverilta kaljapullolla ostettu rääpäle – Hintaa lisää siis 1,33e :D.
  Ei muutakun paketti osiksi ja tutkailemaan. Onneksi tuossa Samsungissa moottorin sai irti, että sitä pystyi työstämään erikseen. Esimerkiksi Maxtorin kovalevyssä, josta lopuksi jäi käteen vain kansilevy, oli moottori liimattu kovalenvyn rukoon kiinni ja näin tuhosin koko höskän. Pitkäpiikkisiä kellokoneistoja saa koruliikkeistä kohtuulliseen hintaan, sellanen kauppakassiin ja kotiin liimailemaan.
  Jokainen kovalevy on niin erilainen, että tyyppikohtaisia ohjeita on turha antaa. Ja herra nimettömälle: Koska kellon sijainti on tällähetkellä tietokonepöydällä, katson sen erittäin ärsyttäväksi jos kuulen kellon tikitystä. Näinollen näppäsin sekuntiviisarin irti ja tikityskin loppui. Tarkoitkohan tätä?

  Keke

 5. Hesburger-mies sanoo:

  Tajuttoman tyylikäs! Kyllä nuo kullanväriset viisarit ovat lukupäitä hienommat imo…

 6. Wow sanoo:

  Hieno on!

 7. Golden Laser sanoo:

  Onse….Mieletön! Ja miljoona kertaa käytännöllisempi ja tyylikkäämpi kuin nuo pimeässä hohtavat ”kellot”

 8. the real keke sanoo:

  oho maxtorille löytyi käyttöä.

 9. Nimetön sanoo:

  itelläki ois tosa yks ylimääränen kovalevy mist meinasin kellon tehä… reikä vaa ronskisti poralla suoraan moottorin läpi 😀 tai näin suunnitelisin 😀

 10. Pet sanoo:

  Ja siihen sitten vielä lukijaan audiopiuhat kiinni(videot netissä) ja kovo samalla myös kaiuttimeks.(kaiutin juttu toimii. kokeiltu on)

 11. ilkka sanoo:

  Tajuttoman mahtava kello, mutta myös kommentit. – Ei Suomi ole läheskään hukassa!!

 12. Jarmo sanoo:

  Miten puritte tuon moottorin? Yritin itse porata reikää läpi, mutta pikateräs-terillä ei mene mitenkään, liekkö karkaistu tuo keskiötappi? Vai lähteekö irti prässäämällä? Ei mitään hajua miten tuo on kasattu…

 13. aleksi sanoo:

  olis tommone kyllä perkuleen hieno työpöydälle

 14. Barambas sanoo:

  Kyllä se ihan vaan Poraamalla meni lävitte. Myönnettäköön kyllä että saksalainen teräs on kovaa, varsinkin laakereiden kohdalta. Kärsivällisyyttä ja laadukkaita Bahcon teriä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.