Potkukelkka lumiauralla


Joka vuosi se tuntuu se lumentulo yllättävän junayhtiöt, lentoyhtiöt, yksityisautoilijat, taloyhtiöt, kaupungit, kelkkavalmistajat ja melkein jokaisen muunkin tahon, mihin kylmyyden tai lumen voi kuvitella vaikuttavan.

Ukko Nurminen ei antanut lumentulon pistää kapuloita rattaisiin mitä kotipihan lumiongelmaan tulee, vaan rakensi itse potkukelkkaan yhdistetyn, kätevän lumiauran.

Keksijän itsensä mukaan patentti on ”kätevä, pihan saa aurattua nopiaa ja tietkin on helppo aurata”. Kun siis kunnallistekniikka seuraavan kerran pettää, niin jotta ei muuta kuin ulos tuiskua vasten ja rakentamaan omat lumenpoistotyökalut!

Kategoria(t): Kulkuvälineet, Modaus, Työkalut, Urheilu ja liikunta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

18 vastausta kohteessa Potkukelkka lumiauralla

 1. sande sanoo:

  No näin äkkiseltään tulee ainakin mieleen seuraavaa; Eikö tuolla ole tosi raskas työnnellä, kun lumi kasaantuu tuohon auraan? Sitten se vyöryy tuosta aurasta yli? Kuten kakkos kuvasta näkyy jättää tuommoiset lumi ”viirut” laidoille. Ja tuon vehkeen kanssa menee potkurikin sitten jossain määrin käyttökelvottomaksi muuhun touhuun kui auraamiseen.

  Kaiken kaikkiaan: ihan ok idea sinänsä mutta turha ja hankala käyttöinen. Kaipaisi varmaan vielä kehittämistä.

  Nyt lähden lumitöihin vielä kuitenkin kolan kanssa ja säästän potkurin sitten muihin hommiin 😉

 2. ukko sanoo:

  Eipä se kovin raskas oo ja nykyään toises reunas on kumilepuska estääs lumen sivullepääsyn.

 3. Nimetön sanoo:

  Itellä oli joskus vajaa kymmenen vuotta sitten samantapainen, mutta sivulle lumen viskaava viritys.

 4. sande sanoo:

  Tuo sivulle viskaavaa kuullostaa jo vähän paremmalta… Mutta sitä en ymmärrä, miksi pitää tehdä kaikki vaikeammaksi? -Onhan meillä jo toimiva kola joten miksi yrittää keksiä pyörää uudestaan?

  Tuli vielä mieleen; mitens sitten tällä kääntyminen? luulisi olevan aika hankalaa.. ei ainakaan meidän pihalla onnaisi. :/

 5. jamo sanoo:

  voi kettu sää sande oot ärsyttävä tapaus. ja tyhmäkin ilmeisesti : D ohan toi ny varmaa iha hyvä kilpailija lumikolalle ja eiköhän toiki ketkupolkka oo ylimäärä jämä

 6. sande sanoo:

  Voi olla 😀 Mutta kun en näe tälle vehkeelle tulevaisuutta niin minkäs teet? Tottakai hienoa jos kelkka on kierrätetty tälläiseen käyttöön, mutta, vaikka asiaa miltä kantilta katselen niin en huomaa tässä muutakuin ongelmia. :/

  Jamo, pyytäisin sinulta perusteluja ”miksi tämä kelkka olisi parempi kuin kola” ?

  Inolla jään vastaustasi odottamaan 🙂

 7. ingeniör sanoo:

  Heh heh… Isä teki minulle vastaavanlaisen jo 20 vuotta sitten. Se oli väännetty pellistä ja saman mallinen kupera, sivulle heittävä aura, kuin nykyisissä aura-autoissa… Toimi muuten ihan sairaan hyvin… Mielestäni idea toimisi oikeasti erittäin hyvin lasten leluna…

 8. moikka sanoo:

  Aikoinaan oli päiväkodissa potkureihin asennettavat kärkiaurat. Yksi päiväkodin hoitajista oli puunikkari ja oli rakentanut ehkäpä kymmenkunta auraa. Ai että kun oli hauskaa tehdä polkuja päiväkodin pihalle ja lumisateella pitää vieläpä ne puhtaina. Sitten kun oli aurattu, niin aura veks ja potkurirallia juuri auratuilla väylillä. Kotia ei millään viittiny lähteä.

  Samainen henkilö rakensi paljon muutakin päiväkodin pihalle, joten kunnia hänelle.

 9. id sanoo:

  aivan idioottimainen keksintö

 10. Jäämies sanoo:

  Luonnonjääkenttien omatoimiseen auraukseen lyömätön väline!

 11. Ståndis sanoo:

  Tää on hieno idis. Täytyy itekki väsätä tommonen. Ärsyttää suuresti kommentit mis näin nerokasta ideaa mollataan. esim.Onhan meillä jo toimiva kola joten miksi yrittää keksiä pyörää uudestaan? On äärimmäisen tyhmä kysymys paikassa nimeltään IDEAblogi.

 12. Jere Leinonen sanoo:
 13. Nimetön sanoo:

  Penskana isä teki potkukelkkaan v-mallisen auran, Toimi aivan loistavasti, ja hauskat auraleikit oli koko kylän penskoilla.

 14. hahaha sanoo:

  Jere Leinonen kirjoitti 25.2.2011. 11:36. Linkki kommenttiin |
  http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=68326
  aijai, sinä vauhdissa???
  joo, mutta taisit ymmärtää uutisen väärin, mummo ajoi itse potkukelkalla ja jäi lumen auraus KONEEN alle!!!! btw mieluummin varmasti tällä tekisin kuin kolalla

 15. tapas sanoo:

  Itse rakentelin V-mallisen potkukelkka auran n. 35 v. sitten vesivaneista ja laudanpätkistä. Ei kylän auramies aurannut tietä ulkohuussille… : ). Ei ollu ihan lapion veroinen lumensiirtäjä, mutta paljon hauskempi.

 16. Päivitysilmoitus: Jared Londry

 17. Tessu sanoo:

  Penskana oli velipoika vetäny -50 luvullöa perässään semmosta kolmioauraa,no kun mä synnyin -60 luvulla niin keksittiin että senhän voi laittaa sujuvasti niin että potkukelkan eturauta tulee aurankeskelle!
  Sillä oli hyvä tuupata menee sauna/liiteripolkua ja välillä isommallakin tiellä kavereiden kanssa leikittiin.
  Myöhemmin kehitettii kaikenmoisia virityksiä,olipa tääl maalla moponkin perässä semmonen kolmioaura!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.