Wanhaan taloon istuva puinen digiboksi

Harva digiboksi istuu kovin hyvin mökkimiljööseen, vaan elektroniset näköradiot ja näiden ohjelmalähteet muistuttavat parhaimmillaankin minimalistisia monoliittejä. Asioita siis, jotka eivät millään tavalla tue antiikkisen arvokasta hirsitalotunnelmaa.

Eräs turkulainen keksijä on päättänyt ottaa ohjat omiin käsiinsä digitaalisen laitekavalkadin modaamiseksi puutalomiljööseen istuvaksi. Ohessa kuvia, ja alla rakentelijan tekstimuotoinen kuvaus projektista:

”Nyt kun muutin tämmöseen wanhaan taloon, niin miljööseen ei enää sopinu alumiininen htcp-kotelo.Niinpä tein tämmösen …

Olin Bauhauskäynnillä ja silmään osu tommonen puinen laatikko 17,90eur. Olin käsitellyt aiemmin laittamani lautalattian tommosella sävyttävällä puuöljyllä ja sitä jäi vähä yli. Sävyyn sopiva.

Käsikahvojen aukot toimii näppärästi tuulettimen aukkoina. Dvd-luukusta piti tulla vähän ohuempi, mutta tuli oho-efekti.

Power ledi on vanha 1000 watin studiolamppu. Syötän siihen muuntajan kautta 26,3 volttia. Rele napsauttaa sen päälle, kun koneen laittaa käyntiin. Vie tolla kirkkausasteella 45 wattia ja lämmittää puolen metrin päähän.

”Ledin” muuntaja lymyää ton slot-in dvd-aseman alla. Ajattelin, että toi laatikko olis ollu liian iso. Ei ollu, niinku sisäkuvasta näkyy. Virtalähde piti ottaa pois peltilaatikosta. On nyt sopivan vaarallinen.

Takapaneelin pci-kortteja varten nappasin romukotelosta. Vähän väkivaltaa ja hyvin irtosi.
Vielä pitäisi löytää tyyliin sopiva virtakytkin…”


Kategoria(t): elektroniikka, Huonekalut, Modaus, Puutyöt, Tietokoneet Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

11 vastausta kohteessa Wanhaan taloon istuva puinen digiboksi

 1. Vakkeli sanoo:

  Hieno on juu, mutta eikö puinen tietokone olisi osuvampi nimi??

 2. sande sanoo:

  hieno, kelpaisi itselelnikin 🙂 vähän itseä pelottaisi kuumeneeko liikaa.. Erittäin hienon vehkeen olet kehittänyt. puinen mediatietokone olisi osuvin nimi..

 3. jamppa sanoo:

  Todella tyylikäs kokonaisuus. Varsinkin tuo lamppu kruunaa koko laitteen.

 4. RedBaron sanoo:

  Hymm! koteloimaton virtalähde sisäpuolella? Sulla ei sitten taida olla lapsia taikka kotieläimiä. Virtakytkimen lisäksi tarvitset suojaerotuskytkimen sekä patenttilukon ettei kukaan vahingossakaan avaa koteloa virrallisena.

 5. Iikkuli sanoo:

  Upea luomus ja mukavan yksinkertaisen näköinen. Lamppu on kyllä ehdoton timantti joka kruunaa kokonaisuuden!

 6. Vakkeli sanoo:

  Äläs nyt oo noin hektinen PunainenBaroni. Nykypäivän powerista ei saa tällejä vaikka törkkis haarukalla.

 7. Omistaja sanoo:

  Kutsun sitä digiboxiksi, koska se toimii täysin sellaisen korvikkeena. Mediatietokone on Windows-pohjainen surullinen viritys 🙂
  Kyseessä on siis VDR pyörimässä linuxissa. Käyttö ainostaan kaukosäätimellä. Vekotin käynnistyy ajastuksella normaalisti. Näyttää lomitettua kuvaa telkkariin matrox g550 näytönohjaimen kautta.

  Virtakytkin tarvitsee olla pelkkä ”reset nappula” tyyppinen palautuva kytkin. Se herättää emolevyn, kuten tavallisestikin peeceessä. Siellä ei isoja jännitteitä liiku.

  Poweri on tuolla tavalla avattuna vaarallinen, koska myös 230v on tuossa näppien ulottuvilla. Vaatii tosin sormien työntämistä virtalähteen takaosaan melko ahtaaseen paikkaan. Ehkä voisi laittaa lisää lautaa sisään 🙂

  Emo ei kuumene mitenkään erityisen paljon. Prosessori on hurja P4 1,6Ghz. Toimii kuin junan vessa 🙂

 8. Joopa sanoo:

  Laita sinne takareunaan tavallinen elektroniikkasarjan nappi tai sitten vähän isompi vaikka Bilteemasta virtakytkimeksi, ei tule ”häiriötä” etureunan ulkonäköön mutta itse saat ”liipaistua” koneen käyntiin kun tiedät missä nappula on. (itsellä tällainen resetti-nappula Lian-Lin alumiini kotelossa kun siinä ei ole resetti nappulalle lainkaan normaalisti paikkaa)

 9. TROLLFEIC sanoo:

  LOLOLO OMPÅ RUMA!1111

 10. ulkonäköilijä sanoo:

  Todella hieno ja hyvä idea!! Tuostahan saisi vielä hienomman kun sivelisi tummalla lakalla ja kolhisi. Toisi hieman vanhuutta tuohon ulkonääköön.

 11. Nimetön sanoo:

  voi vattu tommonen kävis mullekkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.