Nokia tarjoaa ilmaisen Ovi Kartat -navigaatiosovelluksen kaikille puhelimiensa käyttäjille

Nokia ilmoitti tänään odotetusti, että se tulee tästä hetkestä lähtien tarjoamaan kaikki navigaatiopalvelunsa ilmaiseksi Nokian matkapuhelinomistajille. Julkistus  on selvä vastaveto Googlelle, joka esitteli lokakuussa Android -käyttöjärjestelmän Google maps -karttoihin perustuvan, käännös-käännökseltä ohjaava navigaatisovelluksen. Nokian ilmaisen, Ovi Kartat -sovelluksen selvänä etuna kuitenkin on, että navigaatiopalvelut kattavat koko Maailman, Googlen sovelluksen rajoittuessa Yhdysvaltojen karttoihin. Lisäksi merkille pantavaa on, että Nokian Ovi Kartat -palvelun karttoja on mahdollista ladata talteen puhelimen muistiin, eikä Androidin tapaan aktiivista datayhtyettä navigaatiosovelluksen käyttöön tarvita.

Tästä hetkestä lähtien Nokian uuden karttasovelluksen käyttäjät saavat kaiken kaikkiaan ilmaiseksi käyttöönsä seuraavat herkut:

 • Ilmainen autonavigointi
 • Ilmainen kävelyopastus
 • Ilmaiset kartat ja karttapäivitykset
 • Ilmaiset tapahtumaoppaat
 • Ilmaiset Lonely Planet -matkaoppaat
 • Ilmaiset Michelin-matkaoppaat

Käyttäjän kannalta matkapuhelinten ilmaisten navigaatiosovelluste lisääntyminen on teitenkin loistava asia. Yhtä varmaa kuitenkin myös on,  että perinteiset navigaattorivalmistajat, kuten Tom Tom ja Navigon eivät ole tyytyväisiä.

n

Vaikuttaako tämä uutinen seuraavaan puhelinhankintaasi?
Näytä tulokset

Lähde: nokia.fi

Arvioi jutun mielenkiintoisuutta
1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 arviota, keskiarvo: 3.57/5)

Comments

 1. +4 Vote -1 Vote +1toukoq
  says:

  ei vissiin saa kaikkiin nokia malleihin, niinkuin otsikosta voisi päätellä.

 2. -4 Vote -1 Vote +1pale
  says:

  mistähän nää jutut saa?

 3. -1 Vote -1 Vote +1zztop
  says:

  Alle vuodenvanha känny ja muutama malli.

 4. Olin sangen pettynyt, että tuo toimii vain “viidennen sukupolven” S60-kännyköissä. Kai se on sitten hommattava uusi luuri, kommarin akku vetelee viimeisiään (eli olisi muutenkin kyllä jo ihan korkea aika:)

  Mutta kyllä tuo mielenkiintoiselta tuntuu. Nokian karttoja on käytetty aika paljon – tosin ilman tuota navigointia – ja ainakin suurimmaksi osaksi ne näyttävät olevan ihan yhtä tarkkoja ja paikkansa pitäviä kuin “varsinaisissa” navigaattoreissakin.

 5. +1 Vote -1 Vote +1Reinikainen87
  says:

  Nokia N97:lle tuo on tulossa 28.1.2010

 6. +10 Vote -1 Vote +1Olli
  says:

  Eihän nuo ole kuin uusimpiin malleihin!!! Harhaanjohtava artikkeli ja varsinkin aihe!!!

 7. +1 Vote -1 Vote +1Vv
  says:

  Itsellä Nokia E71, joka varmasti pystyisi tuohon ohjelmaan, mutta tuettuna on vain E72 :(

 8. Vote -1 Vote +1Kodinhenkilö
  says:

  http://www.nokia.fi, etusivulla on valitsin ja klikkaamalla tiedotetta saa lisää juttua asiasta.

  Mutta mutta: ei löydy edes 400 euron arvoista, muutamaa kuukautta vanhaa N86:tta. Voi per…

 9. +1 Vote -1 Vote +1jh
  says:

  Tuleeko tämä ilmaiseksi myös niissä kännyköissä joissa on jo valmiina navigaattori? ja toinen kun kännykän navigaattoriinkin saa aika usein lisäosana sen easyhuntin eli koiratutkan vaikka jänismetsälle niin koskeeko tämä niidenkin ohjelmien käyttöä? navigaattorin kauttahan sekin toimii tavallaan.
  Vois tosiaa luulla että oikeita navigaattori valmistajia alkaa ketuttamaan :D mutta toisaalta onhan oikea kunnon navigaattori aika parempi kuin pieniruutuinen kännykkä.

 10. +4 Vote -1 Vote +1zouzel
  says:

  toivottavasti tulee toimimaan myös e90

 11. Vote -1 Vote +1veijo
  says:

  Tällaisen tekstin bongasin yhdeltä sivustolta.
  Uudistettu Ovi Kartat -palvelu on heti ladattavissa kymmeneen Nokian matkapuhelimeen mukaan lukien suositut Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic ja Nokia E72. Nokia lisää palvelun kanssa yhteensopivien laitteiden määrää lähiviikkojen aikana.

 12. +1 Vote -1 Vote +1Woosb
  says:

  Ostin viimevuoden lopulla tämmöisen Nokia Xpressmusic 5530 puhelimen ja ainakin tässä näyttää tuo Kartta sovellus toimivan. Jännät on ehdotkin sen käyttöön. Oli muuten valmiiksi jo tuo sovellus tässä kännykässä.

 13. Vote -1 Vote +1mitäh?
  says:

  Mistä Reinikainen on löytänyt N97 puhelimen tuen 28.1.2010?

 14. +1 Vote -1 Vote +1Kari
  says:

  Miksi haluaisin ylihinnoitellun, kankean ja ruman Nokia Mapsin, kun minulla on jo ilmainen ja helppokäyttöinen Google Maps?

 15. +1 Vote -1 Vote +1Könsikäs
  says:

  Hei!

  Blondi kysymys. Ohjelman saa ilmaiseksi, mutta Navigoinnin käyttö, maksaako se? Jos ei ole kiinteää netti yhteyttä puhelimessa? Meneekö operaattorille maksu navigoinnin ja muiden ohjelmaan liityvien palveluiden käytöstä? Kiitos vastaajalle ; )!

 16. Vote -1 Vote +1Banned
  says:

  Sanokaas joku, että kun on vielä puhelimen mukana tullutta navigointi lisenssiä jäljellä pari kk, niin muuttuuko se sen ajan jälkeen vain sitten ilmaiseksi suoraan?

 17. -1 Vote -1 Vote +1dumdidum
  says:

  Niin, ainakin samsung ultra touch-puhelimessa on tuossa googlen softassa kyllä euroopan kartatkin, ulkoasu ei vaan ole suoraan tuollainen navigaattori-tyyppinen, muistuttaa enemmän suoraan googlemaps:ia, minkalaisena toimii pc:lläkin..

 18. +1 Vote -1 Vote +1zipzapzip
  says:

  @Kari

  Koska Google on NSA:n rahoittama seurantapalvelu ja Google maps ei ole navigointiohjelma vaan karttapalvelu.

 19. Vote -1 Vote +1JVC
  says:

  Kokeilulisenssi ei vaihdu suoraan ilmaiseksi vaan pitää ladata koneelta joku ohjelma!

 20. Vote -1 Vote +1Jeppe
  says:

  http://www.nokia.fi/palvelut/ovi-kartat/?t=nav&ca=navq1&lid=navq1_displayad_Maps_front_page_banner_756x252&lpos=top_1

  Yhteensopivat laitteet: Nokia X6 Comes With Music, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia N97 Mini Comes With Music, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic, Nokia 5800 Navigation, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5230 Comes With Music.

  HS:n mukaan astettava vanhemmat S60 puhelimet ovat saamassa ilmaiset kartat kevään aikana.

 21. Vote -1 Vote +1Pete
  says:

  Kiva, että androidille luvattu jo noinkin kauan sitten, mutta eipä viellä ole omaan Heroon tullut päivitystä :(

 22. “Kiva, että androidille luvattu jo noinkin kauan sitten, mutta eipä viellä ole omaan Heroon tullut päivitystä :(
  Huoh. Androidin navigointi toimii tällä hetkellä vasta yhdysvalloissa. Mutta se luultavasti laajenee muualle jossain vaiheessa.

 23. Vote -1 Vote +1Kyllä2010
  says:

  Pitkästä aikaa hyviä uutisia Nokia rintamalta.
  “oma” e71:nen on vaihtumassa e72:een lähiaikoina, tulee siis sopivaan aikaan tämä uutinen.

 24. Vote -1 Vote +1naf
  says:

  Mahtaakohan tulla Nokia 5530 XM:ään tämä?

 25. Vote -1 Vote +1Juppi
  says:

  Könsikäs: Maksaa. Ja ainakin minun liittymälläni sen verran paljon, että varastettu Garmin vie voiton :)

 26. Vote -1 Vote +1Jacke
  says:

  Juppi: Ei maksa jos lataa kartat valmiiksi puhelimen muistikortille Nokia Maploaderilla tai OVI Mapsilla. Ainoa mahdollinen GPRS data maksu tässä tapauksessa syntyy jos A-GPS on päällä ja tällöinkin puhutaan hyvin pienestä summasta.

 27. +1 Vote -1 Vote +1Jazu
  says:

  Yep…latasin tuon kehutun navigaatiosoftan Ovi palvelun kautta, ja myöhemmin vielö uudelleen puhelimen oman etsi päivityksiä -toiminnon kautta. Ei toimi, vaan aina kun käynnistää kartat sovelluksen, niin aloitusnökymän jälkeen puhelin kaatuu ja käynnistyy uudelleen. Ja kaikki päivitykset ovat kunnossa! Oishan tuo varmaan hieno palvelu…mut pakko mennä navigaattorikauppaan ku ei toimi!

 28. +1 Vote -1 Vote +1Mukke
  says:

  @Naf

  Päivitä puhelin niin tulee ;)

 29. +1 Vote -1 Vote +1Banned
  says:

  Ihan yhtä hyvä on suunnilleen kuin navigaattoritkin, toimii moitteetta minulla Nokia 5800 XpressMusicissa. Hyvä Nokia!

 30. Vote -1 Vote +1Manne
  says:

  Onkohan E90, joka sentään oli Nokia lippulaiva vielä pari vuotta sitten, tulossa mukaan kuvioihin. Onhan ko puhelimessa jo nyt toimiva maksullinen navigaattori, mutta, eihän nykysoftalaisille pitäisi muuta kuin antaa aktivointikoodi tms, joka olisi voimassa ikuisesti !

 31. @Jazu: yritin myös itse tuon asentaa, kun sen (softan ainakin) näemmä periaatteessa saa myös puhelimiin, jotka eivät tuossa tuettujen listalla ole. Asennus vaatikin sitten mm. firmwaren päivittämisen. Tämän jälkeen softa kuitenkin toimi hetken aikaa – kunnes päätin testata miten navigointi onnistuisi. Hetken kaikki näytti olevan ok ja softa aloitti jo navigoinnin. 15s myöhemmin se kuitenkin keksi että jotain on pielessä ja päätti tuoda ruutuun maksuvaatimuksen. Koska en halunnut mitään maksaa perun toiminnon – ja softa kaatui (ei puhelin kuitenkaan). Tämän jälkeen softan käynnistäminen ei ole onnistunut.

  Tämä siis varoituksena muille, joilla on ajatuksena että “kyllähän tuon nyt voi päivittää kun siihen tällekin puhelimelle päivitetty versio löytyy”. Jos joltakulta onnistuu, niin toivotan onnea. Itselläni kuitenkin on aika tulikivenkatkuinen fiilis asian suhteen juuri nyt.

 32. +1 Vote -1 Vote +1RSmii
  says:

  N95 minulla on 2Gigasena, ja kyllä toimii nokiamaps… enklannin kieliseltä sivujen kautta sen latasin koneelle ja sit maploaderin myös ja ei muuta kuin kännyyn… ja se agprs kannattaa olla ainakin ulkomailla pois käytostä….

 33. Vote -1 Vote +1n5800
  says:

  juuh ei ihan ilmaselta vaikuta navigointi,hinnat on esillä ja tätä kirjottaessa taisi mennä umpeen lisenssi,nooh kohtapa tuo selviää mikä nokian käsitys ilmaisesta on.

 34. Vote -1 Vote +1rdman
  says:

  Tuo skeida ei toimi ku ihan parissa eriluurissa ja ei ollu nokia caressa mitään tietoo tuleeko tuota muihin ja et koska tulis

 35. Vote -1 Vote +1naf
  says:

  Mukke: @Naf

  Päivitä puhelin niin tulee ;)

  Ethän meinaa että koko puhelimen päivittäisin uudempaan malliin :D
  Vai joku ohjelmointipäivitys

 36. Vote -1 Vote +1Timppa
  says:

  Miten ton navigoinnin saa pelittämään tolla ovi mapsilla? Mulle se herjaa aina johonki kauppaa menemistä kualotan suunnistuksen ja reitti keskeytyy. Tai et mun ilmainen lisenssi on umpeutunu. Pitääkö jostaki laittaa tää uus ilmane kokeilulisenssi käyttöön että ilmainen navigointi onnistuu?

 37. Vote -1 Vote +1Reinikainen
  says:

  @mitäh?

  No, tuliko se tuki N97:lle 28.1.2010?
  Ainakin omalle N97:lle löytyi tuolloin..

 38. Vote -1 Vote +1Nokiaan pahasti pettynyt
  says:

  En voi uskoa todeksi, että uusin kommari E90 on tuon palvelun ulkopuolella. Ei toimi vanhakaan karttaohjelmisto enää ja se oli yksi hankinnan kriteeri vielä pari vuotta sitten, kun tuon lippulaivan ostin. On ihan oikein Nokialle, että bisnes ilmeisesti loppuu nyt siihen, että asiakkaita ei palvella kuten pitäisi.

  Ovat niin omahyväisiä, että aikoinaan ei edes kommarin kokoa suostuttu pienentämään, vaikka asiakkaat niin olisivat halunneet, vaan tästä E90-mallista ethtiin vielä entistäkin huonompi. Kaiken lisäksi myös viikkopäivyrisovellus huononi entisestään (ei saa viikkonäkymää niin että tehtävät näkyisivät siinä heti ensi silmäyksellä).

  Typerää touhua !!!!

 39. Vote -1 Vote +1ghdkoh
  says:

  joooo mulla oli huollos tuo nokia 5530 XM ja ne korjas ja päivitti sen samal ja siihe tuli se kartat sovellus toimii hyvin ja näi mut onko se ilmainen??

 40. Vote -1 Vote +1Fatliner
  says:

  Koitin ladata ovi karttoja 6210 Navigatoriin, mut kun avaan sovelluksen, niin maamerkit näkyy, mut tiet puuttuu. Ärsyttää.

 41. Vote -1 Vote +1Ilmaista vai ei
  says:

  Latasin puhelimeeni Kartat palvelun ihan puhelimen kautta. GPRS/G3 maksua tuli 20 euroa. Netin kautta ohjelman varmaan olisi saanut ilmaiseksi.

  Nyt kartat palvelua avatessani offline tilassa se herjaa:

  Kartat
  Verkkoyhteys voi olla tavallista kalliimpi, koska et ole omassa verkossasi.

  Olisi mielenkiintoista todellakin tietää onko ohjelman käyttö ilmaista näin vai ei. Nokia omista sivuista ei olta mitään selvää sekavan linkityksen takia ja aivan selkeästi siellä ei lue mitään.

Speak Your Mind

*