Itse tehty mobiili saunankäynnistin

Rakentelija nimeltään Olli Alakorva, joka tunnetaan hilavitkuttimessa jo ympäristöystävällisestä makkaranpaistimestaan, on kehittänyt myös kuvassa komeilevan mobiilin saunankäynnistimen. Näin Olli itse kertoo viritelmästään:

Kun ”Saunapuhelimeen” soittaa, se alkaa täristä ja valuu limsapullosta tehtyä liukumäkeä pitkin alas ja kaataa grillitikun, joka kannattelee sohjokauhaa jossa on teräskuulia. kun tikku kaatuu, kauha vääntää kytkimeen pari tuntia aikaa. kun kuulat tippuu kauhasta, kiukaan kellokytkin pääsee vastapainona toimivan jääkiekon avulla kääntymään hiljalleen takaisin ja sauna onkin sitten lämmennyt.

Harvinaisen kätevä vekotin, jos on vaikka tulossa reissusta, tai on vaikkapa yövuorossa, niin ei muuta kuin soittaa kännykkään joka on tässä härvelissä niin sauna lähtee päälle. (toivottavasti) 😀 Onhan niitä kännykällä käynnistettäviä saunankiukaita jo olemassakin, mutta tässä on se etu ettei se maksa mitään kun puhelin saunassa ei vastaa, vain tärisee, ja jos hommaa esim. prepaid liittymän siihen saunan päässä olevaan puhelimeen niin sen liittymän pitäminenkään ei maksa, ellei sitä sitten käytä muuhun. 😀

Ps. kannattaa muistaa kuitenkin poistaa kännykkä saunasta ennen kuin heittää löylyä 😀

Jos fanitat innovaatioita ja nautit pelaamisesta, niin tsekkaa ja kokeile uusia innovatiivisia kasinopelejä osoitteessa http://www.gamingclub.com/fi/

Tallennettu kategorioihin Koti ja sisustus, Matkapuhelimet, Niksi, ohjeet | Avainsanoina , , , , | 36 kommenttia

Ympäristöystävällinen makkaranpaistokone

Rakentelija nimeltään Olli Alakorva on keksinyt, että makkaraa voi paistaa myös ilman nuotiota. Oli sitten vaikka talvi ja pakkasta. Näin Olli itse kertoo innovaatiostaan:

Ympäristöystävällinen makkaranpaistokone on yksinkertaisuudessaan lautasantenni joka on päällystetty foliopalasilla. Se kerää auringonsäteitä noin 6362 cm2 alueelta noin 64 cm2 alueelle. Polttopisteen tienoille on kiinnitetty haarukka pop-niiteillä.

Kätevä erityisesti pilkkireissuilla kun ei tarvitse kantaa polttopuita jos haluaa paistaa makkaraa, ja samalla ei synny niin paljon hiilidioksidipäästöjä. Makkaran kypsennys kestää säästä, ja halutusta kypsyydestä riippuen noin 3-7 min. 😀

Tallennettu kategorioihin Keittiö, Kierrätys, ruoanlaitto | Avainsanoina , , , | 17 kommenttia

Wanhaan taloon istuva puinen digiboksi

Harva digiboksi istuu kovin hyvin mökkimiljööseen, vaan elektroniset näköradiot ja näiden ohjelmalähteet muistuttavat parhaimmillaankin minimalistisia monoliittejä. Asioita siis, jotka eivät millään tavalla tue antiikkisen arvokasta hirsitalotunnelmaa.

Eräs turkulainen keksijä on päättänyt ottaa ohjat omiin käsiinsä digitaalisen laitekavalkadin modaamiseksi puutalomiljööseen istuvaksi. Ohessa kuvia, ja alla rakentelijan tekstimuotoinen kuvaus projektista:

”Nyt kun muutin tämmöseen wanhaan taloon, niin miljööseen ei enää sopinu alumiininen htcp-kotelo.Niinpä tein tämmösen …

Olin Bauhauskäynnillä ja silmään osu tommonen puinen laatikko 17,90eur. Olin käsitellyt aiemmin laittamani lautalattian tommosella sävyttävällä puuöljyllä ja sitä jäi vähä yli. Sävyyn sopiva.

Käsikahvojen aukot toimii näppärästi tuulettimen aukkoina. Dvd-luukusta piti tulla vähän ohuempi, mutta tuli oho-efekti.

Power ledi on vanha 1000 watin studiolamppu. Syötän siihen muuntajan kautta 26,3 volttia. Rele napsauttaa sen päälle, kun koneen laittaa käyntiin. Vie tolla kirkkausasteella 45 wattia ja lämmittää puolen metrin päähän.

”Ledin” muuntaja lymyää ton slot-in dvd-aseman alla. Ajattelin, että toi laatikko olis ollu liian iso. Ei ollu, niinku sisäkuvasta näkyy. Virtalähde piti ottaa pois peltilaatikosta. On nyt sopivan vaarallinen.

Takapaneelin pci-kortteja varten nappasin romukotelosta. Vähän väkivaltaa ja hyvin irtosi.
Vielä pitäisi löytää tyyliin sopiva virtakytkin…”


Tallennettu kategorioihin elektroniikka, Huonekalut, Modaus, Puutyöt, Tietokoneet | Avainsanoina , , , , , | 11 kommenttia

Potkukelkka lumiauralla


Joka vuosi se tuntuu se lumentulo yllättävän junayhtiöt, lentoyhtiöt, yksityisautoilijat, taloyhtiöt, kaupungit, kelkkavalmistajat ja melkein jokaisen muunkin tahon, mihin kylmyyden tai lumen voi kuvitella vaikuttavan.

Ukko Nurminen ei antanut lumentulon pistää kapuloita rattaisiin mitä kotipihan lumiongelmaan tulee, vaan rakensi itse potkukelkkaan yhdistetyn, kätevän lumiauran.

Keksijän itsensä mukaan patentti on ”kätevä, pihan saa aurattua nopiaa ja tietkin on helppo aurata”. Kun siis kunnallistekniikka seuraavan kerran pettää, niin jotta ei muuta kuin ulos tuiskua vasten ja rakentamaan omat lumenpoistotyökalut!

Tallennettu kategorioihin Kulkuvälineet, Modaus, Työkalut, Urheilu ja liikunta | Avainsanoina , , | 18 kommenttia

Uribag – juoman salakuljetuspussi

Nimimekkiä ”moskovan” käyttävä ideanikkari on kehittänyt Uribag-nimisen innovaation alkoholin tarjoilualueelle salakuljettamista varten. Näin idean isä itse kertoo laitteestaan:

Kaikkihan me mietimme kuinka saisimme kuljetettua yleisötapahtumiin kuningas alkoholia. Tässä ”pommin” varma ratkaisu nimeltään ”Uribag”, jolla säästetään omaa rahapussia ja tarjoilijan hermoja.

Tarvitset vain:

 • Letkua
 • Tyhjän viinitonkan (jos ei satu olemaan viinitonkkaa, niin apteekista saa oikeitakin virtsapusseja maksaa muutamia euroja)
 • Teippiä
 • 1 kpl joustava kiristysside
 • 1 pullo viinaa
 • Lantrinkia (ei pakollinen)

Elikkä lyhykäisyydessään valmistusohje

 1. Juo viini ja ota ulos viinitonkan silällä oleva pussi.
 2. Tee siihen viilto ja teippaa siihen letkua joka yltää nivusisi kautta suuhun
 3. Täytä pussi haluamallasi virvokkeella.
 4. Teippaa letku runkoosi havainnekuvan mukaan.
 5. Pue vaatteet päälle
 6. Ja sitten menoks, sano Annie Lennox

Jos kuitenkin käy niin, että virkaintoinen järjestysmies ottaa sinut sivuun ja huomaa pussin. Ilmoitat että sinut on katetroitu sairauden takia. Jokainen järjestysmies jättää varmasti siinä vaiheessa rauhaan ja toivottaa hyvää loppu elämää. Liiteenä havainnekuvia valmistuksen eri vaiheista.


Tallennettu kategorioihin Niksi, ohjeet | Avainsanoina , , , , | 12 kommenttia

Itse rakennettu kolmen hengen trike-polkupyörä


Rakentelija nimeltään Jaakko Taberman on päättänyt hyödyntää kesän luppopäivät tehokkaasti, ja rakentanut kaveriporukkansa kanssa kolmen ajettavan trike-polkupyörän. Näin Jaakko itse kertoo projektista:

”Kaverin kanssa pohdittiin että mitäs jännää keksisi kun tuppasi olla hieman tylsää istuskella huoltsikalla kahvilla. Visioimme sitten tällaisen kikottimen. Aluksi suunnitelmana tehdä pyörästä kolmen poljettava, mutta asiaa pohdittuamme hylkäsimme alkuvaiheessa idean. Etummaisena syynä voimansiirron kompleksisuus ja rajattu budjetti. Suunnitelmat tehtiin vanhan lottokupongin kääntöpuolelle, jonka soitimme kolmannen auttavan käsiparin mukaan projektiin.

Fillarit löytyivät omista nurkista. Keulapyöräksi valitsimme meikäläisen yläasteella rakentaman ”kopterin”, ja pyörän takaosaksi 2 normaalia mammarautaa. Kaupasta haimme projektia varten 30mmX30mm 1,5mm seinävahvuudella olevaa neliöputkea 12 metriä. hintaa materiaalille tuli 30€

Alkuun mittailimme ja sovittelimme takapyörät yhteen toisiinsa nähden suoraan yhden metrin päähän etäisyydelle toisistaan (tai niin ainakin luulimme). Sitten hitsasimme putket jykevästi kiinni toisiinsa. Tämän jälkeen aloimme rakentelemaan välirunkoa takimmaisten ja etummaisen pyörän väliin. Kaverit olivat sitä mieltä että laitetaan keulafillari paljon lähemmäksi takimmaisia jotta rakennelma kestää ja että ajosta ei tule kiikkerää. Itse päätin että kun tehdään niin tehdään sitten aivan överiksi ja akseliväliä kertyikin kolme metriä.

Rungon sovittelu oli työläs homma ja putkiin joutui tekemään jos jonkinmoisia kulmia jotta ne sopivat. Homma kuitenkin saatiin kuntoon ja koko roska kasaan jolloin oli vuorossa virheiden korjailu, joita olikin sitten runsaasti. Takimmaiset pyörät olivat aivan vinossa toisiinsa nähden ja niitä sitten jouduttiin hieman oikomaan. Etuvannetta tutkittiin ja todettiin että normaali fillarin vanne ei tule koskaan kestämään siihen kohdistuvaa yli 50kg painoa pitkän etuhaarukan päässä. Päädyimme ostamaan tilalle kottikärryn pyörän ja tekemään sitä varten muutoksen etuhaarukkaan leventämällä tätä, sekä muuttamalla sen kulmaa jyrkemmäksi. kottikärryn pyörälle rakennettiin akseli 20mm kierretangosta ja pulteista.

Tässä vaiheessa härveliä sitten testailtiin ja todettiin se toimivaksi. Seuraavana roska maalattiinkin sitten mattamustaksi ja rakennettiin pyörään oleellinen pöytä kaljatelineillä ja keulille myös kaljateline. Tavaratilaa tehtiin lihalaatikosta johon rakennettiin saranoitu kansi. Asiaan kuuluvat heijastimet liimailtiin sekä patentoitiin lamppu keulille. Hitaan ajoneuvon kolmio lisättiin että liikenteessä varmasti huomataan että tässä menee nyt joku omituinen värkki. Neliöputkien auki jääneet päät tukittiin niihin sopivilla tulpilla. Vehje ristittiin Sputnikiksi ja sitä sitten lähdettiin testaamaan perjantai-iltana.

Laite toimi yllättävänkin hyvin. polkeminen on suurin piirtein yhtä raskasta kuin jos olisi mammarauda takaritsalla pikkulapsi. liikkeellelähtö on normaalia raskaampaa mutta tasaisella lähtee hyvinkin helposti. Jyrkkiin ylämäkiin ei tällä laitteella ole asiaa muuta kuin taluttaen, mutta esimerkiksi suuri pikatien ylittävä silta ylitettiin polkemalla. Pyörän kääntösäde on todella pieni: pyörä kääntyy siten että sisempi takapyörä pysyy lähes paikallaan eli autotien leveys riittää u-käännökseen.

Toiminnasta lopuksi vielä sen verran että jos ei noista kuvista selväksi käy: takafillareiden vetoa ei ole mitenkään muuteltu vaan ne toimivat täysin itsenäisesti. Edessä istuva keskittyy ohjaamiseen koska ketjuja ei ole ja jarruista voi vain unelmoida. Pyörällä ajaminen vaatii siis runsaasti tiimipeliä.

yli 20km tällä mentiin perjantaina ja kyllä muuten käänsi päitä. Joka kymmenes autoilija ei huomannut laitetta lainkaan ja muiden reaktiot vaihtelivat oudoksuvista katseista yllättävään huutonaurukohtaukseen. Kun liikennevaloihin pysähdyttiin, alkoi joku autoilija ottaa valokuviakin.

Seuraavaksi tähän olisi tarkoitus rakennella varustuksen täydennykseksi pallogrilli, kylmätila takaboksiin, soittimet sekä jarrut ohjaajalle.

Kokonaishintaa laitteelle on tähän mennessä kertynyt 80€ (fillarit löytyivät siis nurkista). Lisäksi työtunteja on kolmeen pekkaan kulunut tähän mennessä ainakin 25h.

Projektissa ovat olleet mukana: Jaakko, Lauri, Markus”

Tallennettu kategorioihin Kierrätys, Kulkuvälineet | Avainsanoina , , | 23 kommenttia

Itse tehty puinen monitorin seinäteline

Mika Latvala on rakentanut monitorilleen funktionaalisen seinätelineen. Näin rakentelija itse kuvailee projektiaan:

Minulla oli kova tarve saada tietokoneeni näyttöpääte seinään kiinni, jotta säästäisin pöytätilaa ja jotta näytön liikuteltavuus paranisi. Harkitsin kaupallisen seinätelineen hankintaa, mutta niiden hinnat eivät olleet oikein kohdillaan. Päädyinpä sitten suunnittelemaan seinätelineen näytölleni. Tein ensin piirustuksia siltä pohjalta, että valmistusmateriaali olisi mäntyä, mutta myöhemmin minulle ilmeni, että voisin tehdä telineen käyttäen materiaalina ylijäämämahonkia. Mahonki sopikin tähän projektiin aivan mainiosti, sillä se on raskasta ja tukevaa puuta. Telineen rakennetta minun on kai turha alkaa tässä selitellä, sillä kaikki oleellinen selvinnee kuvista. Tähän mennessä laitos on toiminut vallan mainiosti ja näyttö pysyy tukevasti seinässä kiinni – kuitenkin siten, että sitä on mahdollista liikutella ylös, alas, vasemmalle ja oikealle. Voin esimerkiksi käännellä näytön mukavasti siten, että voin nauttia elokuvailloista sängyltä käsin.

Projektistani löytyy lisää kuvia ja ehkä lisätietoakin osoitteesta vempaimia.net

Tallennettu kategorioihin Puutyöt, Tietokoneet | Avainsanoina , , | 13 kommenttia

Itse tehty minikokoinen kanuuna vaikuttaa vaaralliselta

Ampuma-aseiden valmistaminen kotioloissa ei kuulosta missään olosuhteissa kovin viisaalta ajatukselta. Youtube -käyttäjä nimimerkillä 43287633 on kuitenkin toteuttanut sen verran siistin minikanuunan, että tämä oli ehdottomasti näytille asettaminen arvoinen projekti. Toisin sanoen siis katsokaa ja ihailkaa – älkää tehkö perässä!

Kautta: neatorama.com

Tallennettu kategorioihin Askartelu, Kummallisuudet | Avainsanoina , , , | 14 kommenttia

Pimp my Moccamaster, eli diskokuntoon tuunattu kahvinkeitin

Käyttäjänimellä ”Markorepairs” esiintyvä tuunaaja kyllästyi Moccamasterinsa auttamattomasti vanhentuneeseen ulkoasuun, ja päätti tehdä asialle jotain. Tuloksena Moccamasteri päivittyi kertaheitolla futuristiseksi ”diskokahvinkeittimeksi”.

Näin Markorepairs itse kertoo kahvinkeittimen tuunausprojektistaan:  ”Tuunasin vanhan Moccamasterini 2000-luvun kuosiin lisäämällä siihen tarpeelliset led-valot, kylmäkatodivalaistuksen sekä säkenöivän keittolevyn. Uudistettu keittolevy ei valitettavasti lämmitä, mutta tähänhän voisi lisätä kuumailmapuhaltimen. Kauko-ohjausta ei ole kuitenkaan projektissani unohdettu.”

Projektin vaiheita ja valmista keitintä esittelevä video hypyn jälkeen!

Lue loppuun

Tallennettu kategorioihin elektroniikka, Keittiö, Modaus | Avainsanoina , , | 21 kommenttia

Apple iPhone / iPod Touch -ratti tekniikkalegoista

Applen kosketusnäyttölaitteille suunniteltujen ajopelien autoissa kääntyy ratti tavallisesti itse laitetta kallistamalla. iPod Touch ja iPhone laitteet ovatkin saaneet jo runsaasti lisälaitteita, joissa pelikone liitetään muovisen ratin keskelle tunnokkaamman ratinkääntelyefektin aikaansaamiseksi. Tässä kuitenkin huomattavasti hauskempi idea, kuinka voit tuoda aitoa rattituntumaa liikesensoriin perustuviin ajopeleihin!

Youtunbessa nimimerkkiä funfunfunfunfunfive on keksinyt valmistaa tarkoitusta varten yksinkertaisen rattiohjaimen tekniikkalegoista. Vaikka videon mukana ei varsinaisesti ole koontaohjeita, niin eiköhän tuosta keskivertopätevä legorakentelija osaa homman kopioda ilman ilman erillistä aviisiakin.

Kautta: random-good-stuff.com

Tallennettu kategorioihin Apuvälineet, Askartelu, Lelut | Avainsanoina , , , , | 6 kommenttia